Pár slov o Zmrzlině z kravína

Naši „zmrzlinu z kravína“ jsme začali vyrábět loni v červnu a dnes se už považujeme za „zkušené zmrzlináře“ i když víme, že stále stojíme teprve na začátku cesty. K čemu jsme se tedy za ten jeden rok propracovali?

Vyrábíme čtyři základní druhy zmrzliny: jogurtovou, tvarohovou, smetanovou a ovocný sorbet ze syrovátky. Taková zmrzlina je díky laktóze a syrovátkovým bílkovinám jemnější a lahodnější než při použití samotné vody.  Ostatní zmrzliny vždy obsahují jako hlavní složku naše mléko a příslušnou surovinu: smetanu, tvaroh nebo jogurt, všechno čerstvě vyrobené přímo na statku v mlékárně. Každá zmrzlina musí obsahovat cukr a přísadu, která zajistí, že ze zmrzky nebude kostka ledu (jedná se o směs zpěňující složky, zahušťovadla, emulgátoru a stabilizátoru, tvoří max. 7%) .
Naše zmrzlina se vyrábí ve výrobníku, který stojí v prodejně a přímo před Vašima očima se šlehají a mrazí čtyři základní druhy zmrzliny bez příchutě. Tato zmrzlina je něco mezi kopečkovou a točenou, díky vyššímu podílu zašlehaného vzduchu než je v běžné kopečkové zmrzlině.
  Abychom Vám mohli nabídnout více variací než čtyři zmrzliny, začali jsme vyrábět zmrzlinu do vaniček. Tak nám vznikl prostor pro dalších šest druhů, které Vám současně můžeme nabídnout.
Zmrzlinu si můžete vychutnat v klasickém kornoutku nebo kelímkách z ekologického kompostovatelného  materiálu. Nabereme Vám buď klasický kopeček po hanácku nebo porci špachtlí po italsku z našeho italského machra na výrobu zmrzliny. Pak můžete přejít do blízkého baru na Dvorku a na chvíli se stát součástí života statku.
A to je pro nás ta správná sladká tečka za nikdy nekončící péčí o krávy. To jsou ty plody, která naše práce přináší: vaše pochvala a podpora ekonomické udržitelnosti farmy díky vašim nákupům výrobků v naší prodejně.
Děkujeme Vám za Vaše ohlasy na zmrzlinu, právě díky jim si myslíme, že rozhodující bitvu se zmrzlinou jsme už vybojovali. Také si zde dovolíme neskromně prohlásit, že nám naše zmrzlina také chutná! Čím to je, když jsme takoví amatéři?
  Odpověď by mohla být jednoduchá: kvalitní suroviny, dobrá technologie, lidi, které to baví…  Díky všem pracovníkům za obětavost a  Vám, našim zákazníkům za trpělivost a přízeň. Potřebujeme ji.

 

Ostatní články z rubriky Novinky